Litt historikk av Kjell Vålerhaugen

Modum Sjakklubb ble gjenstiftet i 1996. Det har tidligere vært sjakklubber både i Vikersund og Geithus. I 1987 var det en 8, 10 stykker som prøvde å sette i gang med sjakk i bygda. Se klipp. Men det var ingen som ville ta på seg oppgaven å lede klubben. Først i 95-96 ble det fart på sakene. Øystein Brekke hadde flyttet til bygda, og da måtte det bare skje noe på sjakkfronten. Øystein og Kjell Vålerhaugen startet med skolesjakk på Enger skole godt hjulpet av foreldre. Det var opptakten til den nye Modum Sjakklubb. Siden har flere av disse elevene og foreldrene gjort en stor innsats i klubben med sine spilleferdigheter og i styre og stell.
Les klipp fra Bygdeposten.

David Løver hadde den ære og glede og ha som medlem helt til han døde over 90 år gammel. David er klubbens eneste æresmedlem. Han var en fryktet motstander helt til det siste. Allerede som 19 åring var han et sjakktalent. Han vant kl. 2 i NM i Trondheim i 1927. Men forretning og plikter gjorde at han ikke kunne ofre seg helt for sjakken. Men interessen beholdt han hele livet. I 1988 ringte han meg  og spurte om jeg ikke vil bli med til Asker og delta i NM i sjakk. David ble nr. 4 i hobbyklassen (de over 60). Da var han nesten 80 år! 
Her er avisomtale da han fylte 90 år. Og her er minneord da han døde litt seinere.

Modumløper’n er vår logo. Den er tegnet av Birger Hammerstad. At vi valgte løperen som logo har sin forklaring i at på flere språk kalles løperen for biskop. Det ledet tanken til Biskoprud, gården der Buskerud videregående skole ligger. Biskoprud opphavet til navnet på fylket vårt, Buskerud.

Tidligere sjakkmestre. Her er et utklipp med to av våre tidligere spillere.

Vennskapskamp har vært spilt mot Kongsberg SK,Halden og Konnerud.  . Her vinner vi, noe vi ikke gjør ofte. Vi har møtt Konnerud i 2014 og 2015 og vunnet begge gangene.

Ungdoms-NM 1997. God innsats av unge Modum-spillere.

NM for skolelag arrangerte vi i år 2000. Se her!

Hurtigsjakk-NM i Vikersund i 2003.

NM for jenter arrangerte vi på Sevalstunet i 2006.

Sommersjakken 5. august 2009 fikk god omtale i Bygdeposten. Kanskje ikke så rart, Harald Borchgrevink fra Bergen sjakklubb, vikarierte i Bygdeposten da. Og han vant turneringen den kvelden! I teksten under bildet er det feil. Det står “Nærmest kameraet spiller Ole Morten ……” Det riktige er “Lengst fra kameraet spiller…. ” Dette ser jo alle våre medlemmer, men med tanke på andre lesere, kommer denne rettelsen.